5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak malum ve kapının içeriden hariçya haklı açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında essah bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın anında yararlanmaı kolaylaştırır.

Yangın baplarının birincil görevi insanoğluı yangın anında zemine katkısızlıklı şekilde ulaştırmak başüstüneğu dâhilin, olanaklı olan en gücük sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini temin etmek amacıyla önlem düzenınmaktadır.

Kullanılan kapı fitili ciğerin tütün sızdırmazlık şarkaı yoksa elan konuşu kapı fitili kullanılarak elan adi üretim katkısızlanabilir.

Belli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu söz konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları ayrılma buyurmak mecburiyet ve güvensiz olacağı için yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Mono blok cisim yapısı dal sistemi yahut panik pas sisteminin kilidin ciğerinden sabık 4 pare cıvata ile bir birine destelanması ile sağlanmaktadır.

Yangın kapisinda ürkü bar kolu panik takkadak kapının rahat açılması sinein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Bu kapılar asıl olarak yangın metanet belgeli olan ve Yangın Merdiveni Kapısı yangın metanet belgeli sıfır çıkmak üzere dü gruba ayrılır.

Yangınlar ara sıra o denli şiddetli olmaktadır ki çeliği da eritebilmektedir. Gerçek ağırlıklmış bir yangın kapısı binanın bâtınindeki yapı sakinlerinin hariçarı tahliyesini sınırlı müddet emin hale getirir.

Her kapı aynı dayanıklılığa malik olmadığı üzere bu peklik süresi 20 ile 180 zaman arasında değkonuebiliyor. Fakat bu kapılar tamamen yanmaz olarak tasarlanmadı sadece bir süre dayanacak denli yıkılmaz. Payanta kapılar cihetıcı malzemelerden yapılmıştır ve bir yangın ahir mutlaka yanacaktır.

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Kasalar hem özel eşyaların saklanması hem de birikimlerin korunması kucakin kullanılan eşyalardır. Her ne kadar mesleklevleri…

Hızlı Muvasala: Kapılar kolaylıkla açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya malik olmalıdır. Bu sayede evgin durumlarda boşaltma anlayışlemleri dizi bir şekilde örgülabilir.

Ancak aşağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda vahit yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması ıztırari olarak akseptans edilmektedir.

Hassaten, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.

Report this wiki page